maandag 30 mei 2011

Onze droom

Onze droom is om na het voltooien van onze opleiding met z'n vieren op de fiets naar Rome te gaan. Deze zware tocht voert door het Duitse Rijndal, over de Alpen en de steile heuvels van Toscane. Rome lijkt ons een waardige eindbestemming die ook nog eens goed bereikbaar is; immers, vele wegen leiden naar Rome! We fietsen in de maand juli in 3 weken de 2100 kilometer naar Rome. Een flinke uitdaging!

Onze droom kent echter ook een andere component. Wij hebben hier onbezorgd onze middelbare school kunnen doorlopen, zijn gezond en kunnen kiezen welke studie we willen volgen. Voor ons allemaal vanzelfsprekende zaken, maar jammergenoeg zijn deze dingen helemaal niet zo vanzelfsprekend als ze voor ons lijken. Er zijn namelijk vele jongeren in andere delen van de wereld die niet naar school kunnen.

Wij sluiten nu onze schooltijd af, maar willen anderen de kans geven met school te beginnen. Dit doen we door, met onze fietstocht, geld in te zamelen voor het inrichten en bouwen van klaslokalen via Oxfam Novib. Eén klaslokaal met de opleiding van de onderwijzer kost duizend euro. Dat is dan ook het minimumbedrag dat we op willen halen. Eén klaslokaal is mooi, twee lokalen zijn geweldig, maar een hele school zou helemaal fantastisch zijn!

Voor onze droom is geld nodig. Het geld dat nodig is voor de reis betalen we uiteraard zelf. Maar voor het bouwen van de klaslokalen kunnen we niet zonder u!
U kunt ons helpen met het bereiken van ons doel door een donatie te doen.

Uw eventuele donatie kunt u overmaken naar bankrekening 478562551, tnv T. Plomp, Oosterbeek, onder vermelding van: 'klaslokaal Oxfam Novib'

Heel erg bedankt voor uw bijdrage!

1 opmerking:

Rome reis voor onderwijs zei

Kijk jongens, wij kunnen nu reacties plaatsen!