vrijdag 10 juni 2011

Utrecht en terug






Woensdag zijn Yoran en ik (Robben) als training naar Utrecht gefietst.
In Utrecht zijn we langsgegaan bij Arjen (familie van mij) die ons verschillende spullen voor de reis kon lenen (dank daarvoor!). Zo heb ik daar een matje en fietstassen te leen gekregen! Hierdoor ben ik nu helemaal uitgerust voor de reis.


We vertrokken rond half twaalf, vol goede moed! Helaas waren we na ongeveer 5 kilometer al van onze geplande route afgedwaald en moesten we verder navigeren met de bordjes langs de weg. Doordat we een paar keer (bijna) verkeerd reden duurde de heenweg iets langer dan gepland, maar we waren toch nog voor half drie in Utrecht.
Daar hebben we even wat gedronken, de spullen in ontvangst genomen en wat reisverhalen gehoord! Zeer nuttig allemaal!
Toen we op het punt stonden om weer weg te gaan, bedacht Yoran zich dat we ook wel even langs een oom van hem langs konden gaan. Die woonde in Ede, en aangezien dat op de route lag leek ons dat geen probleem. Na een kort telefoontje was het allemaal geregeld. Het eerste deel van de terugweg verliep soepel en we konden lekker doorfietsen.

Toen we echter richting Ede moesten, sprak de wegbewijzering zich steeds tegen! Na een bordje 'Ede 12km', kwam ineens een bordje 'Ede 15km'! Vervolgens bleven er vijf kilometer lang alleen maar bordje 'Ede 15km' komen. Hierdoor daalde onze motivatie een beetje, maar uiteindelijk, via een stukje letterlijk offroad, bereikten we toch het huis van Yorans familie.

Daar hebben we een lekker kopje soep en een broodje gekregen om onze energie weer aan te vullen, terwijl we foto's keken van de romereis, ook op de fiets, die Yorans oom en tante een paar jaar geleden hadden gemaakt. Toen we weg gingen konden we ook daar nog een matje lenen voor de reis!

We vertrokken daar pas rond half negen, en we waren dus om half tien pas weer in Oosterbeek. Een stuk later dan gepland!


Toch was deze tocht zeker de moeite waard. We hebben veel bruikbare tips gekregen en spullen voor onderweg kunnen lenen. Ook is elke training in het fietsen natuurlijk niet verkeerd!

Geen opmerkingen: