woensdag 29 juni 2011

Vaak gestelde vragen

Hoi volgers! Bij de afgelopen vergadering besloten wij dat het leuk zou zijn om nog een paar algemene en veel voorkomende vragen te beantwoorden, dus bij deze:

1. Wanneer en van waar vertrekken jullie op de Romereis voor Onderwijs? Is het mogelijk om jullie uit te zwaaien?

We vertrekken 3 juli (aankomende zondag) om 10 of 11 uur (de tijd wordt deze week definitief gemaakt). We hebben besloten om te vertrekken vanaf het centrum van Arnhem (bijvoorbeeld de Korenmarkt, ook dit zal in de loop van de week definitief worden vastgesteld). Natuurlijk zijn al onze volgers, fans en sponsoren van harte uitgenodigd om ons dan en daar uit te zwaaien!

2. Hoe koken en overnachten jullie?

We willen deze tocht zo zelfstandig en onafhankelijk volbrengen, dus we zullen kamperen en koken op gasstelletjes. We nemen twee tweepersoonstenten mee.

3. Op wat voor fietsen rijden jullie?

Yoran rijdt op een fiets van Rose, die speciaal voor deze tocht gekocht is. Victor rijdt op een twee jaar oude Giant tourfiets. Joeri en Robben rijden op mountainbikes met banden met wegprofiel (een GT en een Bulls). Iedereen zal uiteindelijk voor- en achter fietstassen meenemen om het gewicht gelijk te verdelen.

4. Hoe zijn jullie eigenlijk op het idee gekomen van de Romereis voor Onderwijs?

Het idee is ontstaan tijdens een gesprek tussen Victor en Robben. Victor: ‘’We hebben het op weg naar roeiwedstrijden vaak gehad over wat nou de ultieme reis zou zijn. Eerst vertelden we elkaar dat we altijd nog een keer de Atlantische Oceaan over zouden roeien, of dat we het kanaal over zouden zwemmen of Mt. Everest beklimmen. Voorlopig lijken deze plannen onmogelijk (duur), en ook niet allemaal even leuk. Daarom hebben we ervoor gekozen om een grote fietstocht te maken.’’
Het idee voor het ‘’Onderwijs’’ –gedeelte kwam voort uit de zoektocht naar een goed doel, waarvoor we al langer in gedachte hadden dat we een tocht moesten doen. We zochten een doel dat aansloot bij een groep aankomend studenten. Wij zijn onze scholen en leraren dankbaar voor het onderwijs dat wij op de middelbare school hebben mogen genieten, en op deze manier hopen wij iets terug te kunnen doen.

5. Ik heb nog een andere vraag over jullie tocht. Hoe kan ik die stellen?

Dat kan door de vraag te stellen aan romereisvooronderwijs@gmail.com . Wij zullen de vraag dan zo snel mogelijk beantwoorden!

Geen opmerkingen: