zondag 3 juli 2011

dag 1, Asselt (NL)

We zijn iets minder dan een uur geleden aangekomen in Asselt, de tenten staan op het gras en de pannetjes pruttelen, dus het is een goed moment om terug te kijken op een prachtige dag.


Vanochtend nog stonden de vier fietsers met vrienden en familie op het Eusebiusplein in Arnhem. Na veel omhelzingen, gezoen en een uitgebreide fotoshoot was het toch echt hoogste tijd om op de Romereis voor Onderwijs te vertrekken. Onder een daverend geschal van trompetten en kreten van "Vaarwel!" reden wij het plein af. De tocht was begonnen...

Al snel waren we in Nijmegen en via de waalkade belandden we toch weer op een verkeerde route; plotseling reden we door de steilste straatjes van Nederland in Berg en Dal. Een mooi dorp, maar lekker fietsen is het niet echt.

Vervolgens stuurde de gps ons naar Wyler, een klein dorpje dat tussen glooiende gouden korenvelden ligt. Daarna ging de route richting Venlo, waarbij we een aantal keren de Maas overstaken. Rond zessen waren we alweer in Asselt. Eigenlijk zijn we nooit ver verkeerd gereden, hebben we behalve een uit voorzorg verwijderd spatbord geen materiaalpech gehad, dus de eerste dag verliep eigenlijk top!


Wij gaan nu snel opruimen en slapen, want de etappe van morgen wordt zwaar.
Wij bedanken de aardige mensen bij wie we onze tent mochten neerzetten!

Groeten aan iedereen thuis! Welterusten!

Einde bericht


- Posted using BlogPress from my dad

3 opmerkingen:

Stijn zei

Zo jongens, ik heb er ook een aardige fietstocht van gemaakt, van Lathum naar Dieren via Nijmegen...En dat met een brak hoofd! Ik wens jullie vandaag weer zo'n zelfde dag als gister! kusjes Stijn

@win zei

Jongens, als ik jullie een persoonlijk berichtje wil sturen, naar wiens email adres moet dat dan? Naar die van Robben? Daar stuur ik het dan nu wel heen.

Ben trots op jullie,

@win

Eef zei

Zet hem op schatten! Supertrots!

Liefs, Eef