vrijdag 22 juli 2011

Dag 19, Montalcino - Lago di Bolsena. Bravi! Bravi!

Vanochtend werden we wakker op boerderij Il Cocco, u weet wel, de camping met het witte paard en de nieuwsgierige hond. We hebben de hele nacht buiten de tent in onze slaapzak geslapen om nog wat vallende sterren te kunnen tellen. Helaas werden we deze ochtend wel wat koud wakker, maar het was het waard. Nadat we met de boer hadden gekletst over de wijngaarden waartussen wij geslapen hadden, gingen wij weer op pad.
De boer had ons een ruig pad op gestuurd dat we volgden langs een paar mooie agriturismo's midden tussen de wijngaarden.


Na drie kwartier klappertanden en hobbelen over boerenpaden bereikten we een van de mooiste kerkjes op de route tot nu toe, de abdij van St. Antimo. We hebben er helaas even geen foto van, maar het is zeker de moeite waard om even te kijken met Google Streetview.
Daarna begon de dag echt leuk te worden, met een paar 5km klimmen van rond de 8%. Je moet er van houden, maar als klimmen je ding is kun je je in Toscane helemaal uitleven. Dit ging tot Castel'Azzara zo door, volgens Hans ging de etappe van vandaag door vulkanisch landschap, en de platentektoniek had hier blijkbaar flink huisgehouden.
Na Castel'Azzara kwamen er eindelijk weer wat meer afdalingen en al snel waren wij trokken wij door Onano.


Na een korte pauze rukten wij weer uit om het laatste stuk van de route van vandaag te fietsen naar het meer. We hebben even gezwommen en nu zitten wij uit te buiken op het zwarte strand dat uit vulkanisch gesteente bestaat.

Welterusten! Nog maar 2 daagjes fietsen trouwens...

Van Victor


Foto (Google) van de Romaanse abdij St.Antimo bij Montalcino.

- Posted using BlogPress from my iDad

1 opmerking:

Ineke zei

Zwart zand, zwemmen, zwaar hè.
Mooi zo' n meer op het laatste stuk. Voor alle moeders een grote opluchting dat Rome in de verte te zien is. Ik ken er in ieder geval één.