woensdag 6 juli 2011

dag 4, Bruchsal (D). Een meevaller!

Voor vandaag stond een etappe van 135 kilometer op het programma. Dat is korter dan gisteren, maar het bleef een redelijk lange afstand. Gisteravond ontdekten we tot onze vreugd dat we een vergissing hadden gemaakt en er vandaag maar iets van 120 kilometer gereden hoefde te worden! Dat is toch drie kwartier minder fietsen!
Opgewekt gingen we dus van start. We vertrokken van onze gratis camping en fietsten aan één stuk door, door een vrij saai landschap, naar de stad Worms. Een mooie, oude stad met een hele grote kerk: de Kaiserdom.


Na hier even wat rondgeneusd te hebben kwamen we nog een andere fietser tegen. Een Nederlander (uit Dieren zelfs) die dezelfde route fietste naar Rome! We hebben even wat met hem gepraat, maar moesten toen toch echt door. We wilden vandaag, met een 'korte etappe' toch wel eens wat eerder dan 7 uur op de camping zijn!
Na Worms werd het landschap er niet veel mooier op, we naderden de industrie van Ludwigshafen en wat rare luchtjes dreven ons tegemoet. Na Ludwigshafen kwamen we in Speyer. Een opluchting! Een prachtig klein stadje met een heel mooie kerk.


Na Speyer werd het echter weer eentonig: weilanden, wind tegen en nog meer weilanden...
Eindelijk waren we dan in Bruchsal!


We zochten de camping op en boekten voor twee dagen. Morgen is namelijk onze rustdag! Lekker de hele dag voor de tent liggen! Om die reden weten we nog niet zeker of er morgen wel iets te melden is. Overmorgen komt er zeker weer een blog. De eerste steile hellingen liggen dan voor ons!


- Posted using BlogPress from my dad

6 opmerkingen:

Govert zei

Hé kanjers!
We wensen jullie een hele fijne rustdag toe. Met veel rust en benen-omhoog momenten.
(en natuurlijk lekker en gezond eten ;-)

Ineke zei

Van die pappie en die mammie en die tantie
Wij hebben net tent opgezet want er wordt gekampeerd volgende week in de Ardennen.
We vinden jullie heel erg stoer en genieten van jullie reisverhalen.
Ga maar een keer uit eten! Lekker pizza of schnitzel of bratwurst. Kijk het water loopt uit jullie mond dat kan niet anders.
Geniet van de rustdag en we horen morgen meer van jullie.
Dikke knuffel

Tiffany zei

Yessss jongens,
dat gaat supergoed dus!
Geniet van jullie rust-dagje, ben supertrots op jullie!

xxxxx tiff

Harry zei

Echt leuk om zo in Nederland "mee te fietsen" met jullie.

Morgen rusten en als je je verveelt kun je altijd nog een stukje gaan hardlopen :)

Arnold zei

Niet mis zo in 4 dagen naar Bruchsal te fietsen. De komende etappe zal waarschijnlijk wat minder snel te rijden zijn in verband het stedelijke gebied en kruip door sluipdoor.... Goed op de bordjes letten! Vergeet niet in Merano een dagje sauna te doen...zeer de moeite waard; het is vlakbij de camping! De tocht heb ik in 2007 gereden (naar Pisa) en als ik jullie verslag lees begint het weer te kriebelen...

Veel succes! molds

Floris zei

Geweldig jongens, hartstikke gave reis! Ik lees met plezier mee!