zaterdag 9 juli 2011

De zevende dag, Obersiggingen (D).

Gisteren verkondigde onze gids dat het afgelopen was met de vlakke etappes, zodoende hadden wij deze morgen al enkele gemene hellingen in de benen. Vandaag zouden we voor het eerst proeven aan het ware klimmen, want de Schwabische alp (een zogenaamde "vooralp") stond ons op te wachten. Dit betekende een zware klim van vier km, al vroeg in de morgen.


Vanaf het moment dat we die bedwongen hadden werden we enkel nog omringd door bergen en bergdorpjes, wat een erg mooie aanblik gaf. De rest van onze reis richting Obersiggingen (want daar gingen wij naar toe) was gevuld met allerlei hellingen van verschillende maten en lengtes, die wij één voor één achter ons lieten terwijl de koperen ploert onze ruggen verhitte. Het weer doet overigens vreemd, in de ochtend en avond regent het steeds, zo ook deze avond, terwijl de temperatuur in de middag zelfs eens opliep tot boven de dertig graden. Vanavond kwamen wij de man tegen die wij al eens eerder tegengekomen zijn, en eveneens (vanuit Dieren) naar Rome fietst, hij vertelde dat de weersvoorspelling voor deze streek "wisselvallig" is... Niet erg prettig, maar in ieder geval conform onze ervaring. Om terug te komen op de trektocht van vandaag: op een gegeven moment reden wij door het mooie dorpje Sigmaringen, waar we een fotowaardig kasteeltje zagen en vroegen een vriendelijke Duitse een foto van ons te maken met het kasteel.


Nadat dat gebeurd was deed Robben de schrik om ons hart slaan door te roepen dat onze leider en reisgenoot Hans verdwenen was! Hij bleek enkele meters terug op de grond gevallen te zijn, gelukkig was hij ongedeerd, en konden wij gerustgesteld doorgaan. Sinds de tweede dag tellen wij de Jezusbeelden die wij langs de weg tegenkomen en de teller staat inmiddels op 53! Dit leuke feitje wilde ik je niet onthouden. Enfin, aan het eind van de rit kregen wij als beloning eindeloze afdalingen (vandaag gedoopt tot "De Giften Gods") en kwamen wij aan het idyllische doch kleine bergdorpje Obersiggingen, waar wij vanavond in een restaurant kip en schnitzel gegeten hebben ter ere van Duitsland, het land dat wij morgen zullen inwisselen voor Oostenrijk, het land waarin de werkelijk beangstigende bergen voor ons zullen opdoemen!



- Posted using BlogPress from my dad

7 opmerkingen:

Tjeerd zei

Vrienden, een groet uit Balk - het doel van jullie trainingstochten. Omdat er zo weinig reacties zijn neem ik maar het initiatief om waarderinguit te drukken. Niet alleen voor jullie uithoudingsvermogen en conditie, maar ook voor het 'speelse' karakter van jullie blogs. Als stijl een uitdrukking is van mentale gesteldheid, dan gaat het goed met jullie. Wellicht een idee om een aantal Mariabeelden te fotograferen als mijlpalen op jullie tocht naar Rome! Het ga jullie goed!
oTjeerd

Maaike zei

Hi guys, goed van jullie dat je zo trouw het blog bijhoudt! Vandaag hier in elk geval een heerlijk zonnetje. Ik hoop voor jullie dat je een paar droge dagen tegemoet gaan in de bergen. Ben benieuwd hoe het jullie daar vergaat. Houd moed en bedenk: als je de berg opgaat, ga je er ook weer ergens af.

Ineke zei

Zag er weer goed uit vooral het zwembad aan het einde van de dag. Iedereen heeft het over hoe waanzinnig goed je moet zijn voor de Tour de France, maar jongens jullie zijn veel beter. Zij krijgen lekkere massages, het allerbeste eten, een zacht bed in een hotel, etenszakjes onderweg en hebben een oortje in waardoor de ploegleider allerlei informatie door kan geven. Bovendien staan er heel veel fans langs de kant van de weg waarop ook geen ander verkeer mag rijden. Tsja, dan kan het niet anders of jullie prestatie is bijna bovenmenselijk.
Wij zijn jullie fans en juichen in Nederland. Als het soms even tegen zit of erg zwaar voelt luister dan naar onze aanmoedigingen!

Jan zei

Al sinds het begin van jullie tocht lees ik met plezier jullie berichten op deze blog. Steeds weer verbaas ik mij over de afstanden die jullie dagelijks afleggen en zo verder optrekken richting Rome. Ik wacht nieuwsgierig de volgende berichten af. Veel succes en plezier!

Jan van Dorp

Jacoline zei

Hoi jongens, respect voor jullie doorzettingsvermogen zal best wel zwaar zijn door die bergen. Heb vandaag jullie blog even gelezen en het gaat goed zo wat tegenvallers maar dat hoort erbij zolang het daar maar bij blijft. Ik blijf jullie volgen en we zien jullie wel een x op het strand bij Joeri. Groetjes van Jacoline en Nico

BE zei

mn broertje vind jullie maar gayboys, maar ook vanuit schaarsbergen zijn we supertrots op jullie! zet hem op jongens, we missen je.
groeten met bier! Bob en Eef

arnold zei

Dat klimmetje Schwäbisch Alb is inderdaad gemeen maar een leuk voorproefje voor de Arlberg. Of pakken jullie de trein....? Hhet kan natuurlijk sneeuwen daar boven.. dat was destijds bij mij het geval. Regen beneden is sneeuw boven... Wel Höchsten doen hoor!

En veel succes.