woensdag 13 juli 2011

Dag 11, Auer (I). Bergaf!

Toen wij vanochtend ontwaakten hadden wij nog altijd uitzicht op het magnifieke Resiameer, waaraan wij ons eindeloos hadden kunnen vergapen, ware het niet dat wij weer op weg moesten! Nadat we gedrieën Victor hadden bekeken die waanzin aan het bedrijven was (lees: zwemmen in een ijskoud bergmeer om zeven uur 's ochtends, terwijl het hard waaide en zacht regende), lieten wij even later de boerderij/camping achter ons. Aangezien we op het programma voorlagen, hoefden wij vandaag slechts tachtig kilometer en dat ook nog eens bergaf. Om deze reden begonnen we al snode plannen te smeden, we zouden extra kilometers gaan rijden om zo nog verder op schema voor te lopen en een aankomende zware dag te verlichten. Dit alles werden echter bruut verstoord!
Zoals al gemeld reden wij bijna de gehele dag bergaf én regende het, zodoende reden wij met een hoog tempo over natte wegen... Op een gegeven moment reden wij een dorpje binnen en sloegen wij een scherpe hoek om. Al gauw hoorde men een kreet van Joeri, gevolgd door een hels kabaal! Heroïsch als hij was, negeerde hij de schade en sprong hij vliegensvlug weer op om Victor luidkeels te waarschuwen. Een wijs besluit, want Victor ging inderdaad met hoge snelheid op de fiets van Joeri af! Nadat een tweede ramp was voorkomen werd de schade van de eerste opgenomen, en die viel niet mee. Joeri bleek een pracht van een wond op zijn linkerknie te hebben, vol wit vlees en rood bloed, welke al spoedig opzwol. Het geweld leek zich voornamelijk op het achterwiel van Joeri gebotvierd te hebben, deze was namelijk volledig naar de maan.


Wij vreesden een groot tijdverlies toen de plaatselijke bevolking ons vertelde dat de dichtstbijzijnde fietsenmaker vijf kilometer van ons verwijderd was, maar een vriendelijke "Italiaanse" (Zuid-Tirol is officieel Italiaans, maar de bevolking voelt zich meer Oostenrijks en spreekt dan ook Duits, al is het met een afgrijselijk accent) bood Joeri en zijn fiets een lift aan! Al snel was Joeri verbonden en zijn fiets gerepareerd en zaten wij weer op de fiets. Het tempo lag al snel weer hoog, en wij waren hard op weg naar ons eigenlijke doel. Tot onze grote verbazing kwamen wij een oude bekende tegen, Gerard uit Dieren, wie wij al enkele malen tegen waren gekomen, zagen wij nu wachten bij een stoplicht! Wij waren er al van overtuigd dat we hem achter ons gelaten, het tegendeel bleek echter waar! We zullen hem waarschijnlijk nog wel eens zien.
De rest van de dag verliep voorspoedig en we hebben alsnog extra meters gemaakt, waardoor we morgen al in Verona zullen zijn, en we een dag op schema voor zullen lopen. Ook hoorde wij een plots een langgerekt "peròòòò"! Zoals gezegd wordt in dit gebied Duits en Italiaans gesproken, maar het Italiaans begint al de overhand te krijgen.
Nu zitten wij op een mooie camping in Auer/Ora, en is Joeri geholpen met zijn knie door een uiterst vriendelijke Duitse, ook heeft hij uitgebreid advies gekregen van een vriendelijke Nederlander, die hem aanraadde zijn knie te behandelen met ochtendurine... De zon heeft het deze dag behoorlijk laten afweten, het heeft voornamelijk geregend terwijl het wonderwel nog steeds zeer heet was... Daarnaast staat het aantal Jezusbeelden inmiddels op een bloedstollende hoogte van 136! Morgen zullen we, zoals al gemeld, de eerste ware bezienswaardige bezien, in de vorm van Verona! We hebben er zin an.

Met vriendelijke groet,

Yoran


- Posted using BlogPress from my dad

10 opmerkingen:

Maaike zei

Nu hebben wij dus onze eigen Johnny Hoogerland in het Romereisvooronderwijs-peloton! Stoer dat je meteen bent doorgereden Joeri! Ben benieuwd hoe je knie morgen voelt.
Jammer van het slechte weer. Hoop dat het de pret niet drukt. Liefs!

Anoniem zei

Wat vervelend van die fiets!
Maar wat fijn dat jullie geholpen zijn. En inderdaat stoer dat Joeri meteen door gereden is! Nog veel suc6 morgen,
liefs
olivia

Anoniem zei

Vrienden, jullie doen het geweldig. Graag had ik zelf ook zo'n tocht gemaakt maar ik ben er te oud voor.
veel liefs,
Tjeerd

Ragna zei

Wauw ik begin te smachten naar die heerlijke Oostenrijkse/Italiaanse Alpen door jullie verhalen en foto's! En wat schieten jullie op zeg!
Zet m op in Italië!
En Joeri, ik duim voor je vandaag bij de loting! =)
Lieeeeefs!

Anoniem zei

Jongeeeens.... zelfs de tour kent z'n broodnodige rustdagen! Waarom zou dat zijn?
Joeri, de ochtendurine zou ik aanbieden aan diegenen die lijden aan lastige wratten.
overigens:
Goed om weer iets van jullie te horen en dat al vanuit Italy. Hulde!!!
oma Emmy

Anoniem zei

Stoere mannen op de fiets, ik ben trots op jullie!

Groeten,

Ronald Schepers

Corry zei

Jongens wat zijn jullie verhalen mooi om te lezen. Zou zo mijn koffer pakken en vertrekken, maar helaas....... Geweldig dat jullie er zo van genieten.

Joerie wat vervelend van de val, de fiets en je knie. Hoop dat het allemaal meevalt en je niet beperkt wordt in het fietsen.

Succes en groetjes Corry

Ineke zei

Echte mannen, stoere Hollandse jongens!!!!!
Wat gaan ze hard, ok soms iets te, maar zo kom je wel op tijd in Rome.
Vergeet niet ijs te eten en doe ook maar wat op die zere knie.
Liefs uit een herfstachtig Nederland.

Carlijn zei

Jongens, geweldig!! Lig iedere avond in mn tentje jullie verhalen te lezen en ik blijf het leuk vinden:) Ga zo door en heel veel succes nog onderweg (en laat die valpartijen maar achterwege, dat doen ze in de tour wel voor jullie ;) )
Groetjes Carlijn

Anoniem zei

Goed om weer van jullie te horen. De blog met jullie literaire en poëtische overpeinzingen is een waar genoegen om te lezen.
Mooi dat de reis zo goed verloopt. Jammer van de pech en verwondingen, maar ook dat hoort erbij om een man te worden ;-).
Ik heb een grote bewondering voor jullie prestatie.
Goede reis verder en keep on blogging.
Ron