dinsdag 5 juli 2011

dag 3, Oppenheim (D), 15km onder Mainz

Gisteren fietsten wij de monsteretappe van 170 km, vandaag zou een wat kortere tocht zijn.
Na het opruimen van de kampeerplek en het smeren van twintig broodjes stapten wij weer op onze stalen rossen. We begonnen de dag met goede moed en uitgeruste benen.
Ons eerste doel was het vinden van een fietsenmaker om Yoran's fiets te laten repareren. Volgens navigator Robben bevond de fietsenmaker zich in Koblenz.
De route van Bad Breizich naar Koblenz was een lange weg parallel aan de Rijn. Met ons tempo haalden wij verschillende binnenvaartschepen in, het gaf mij stiekem een heel voldaan gevoel.
In Koblenz vroeg Victor in het Duits de weg naar de fietsenmaker aan een van de locals, die helaas gewoon Nederlands sprak. De fietsenmaker werd gauw gevonden en Yoran liet zijn fiets maken. Het spatbord zit er nu weer op en de voortas is met een bandje bevestigd aan de voordrager.


Tijdens het bezoekje bij de fietsenmaker ging ik met Robben naar de winkel om even boodschappen te doen. Dit ging niet al te goed in de gigantische supermarkt maar uiteindelijk zijn we toch geslaagd.
Na dit intermezzo van een uur fietsten we door langs verschillende Rijndorpjes die allemaal zoveel op elkaar lijken maar ook allemaal even mooi zijn. Een goede 40km hebben we niet langs de Rijn gereden, maar door heuvelachtige korenvelden.


Gelukkig had Robben genoeg zonnebrand bij zich, anders zou hij zeker de kleur hebben van de pastasaus die we iedere avond eten. Ja, de zon scheen fel en ik mat 35 graden.
Bij Nierstein ontmoetten wij weer de Rijn en wij reden de laatste kilometers van de dag naar de eindplaats Oppenheim.
Daar aangekomen konden wij geen enkele camping vinden, niet op de kaart of in Reitsma 's boekje. Godzijdank wist Victor een mooi woordje Duits te lullen tegen een onbekende man die ons doorstuurde naar een privécamping in de buurt.
Op de camping werd ons verteld dat wij er gratis mochten overnachten. Mooie campingplek aan de Rijn, lekker zonnetje, verschrikkelijk eten. Al met al een goede dag.

Kusjes aan de bezorgde ouders,
Joeri


Camperen aan de Rijn bij Oppenheim.


- Posted using BlogPress from my dad

5 opmerkingen:

Ineke zei

Doen jullie goed dat gratis overnachten. Geweldig om te lezen die verhalen, hou vol! Fiets ze..
Groetjes uit Heteren

Lisanne zei

Niet te veel flirten hoor ;-)

Maar lieve jongens, jullie moeten niet elke dag pasta eten (en ja, ik kan het weten, want ik heb een pws gemaakt over voeding en sport en ik ga voeding en gezondheid studeren), maar ook dingen als rijst, rauwkost en fruit! Anders worden jullie ziek van het eenzijdige voedsel! Doe er wat mee als je dat wil, maar voel je niet verplicht!

Verder ben ik blij te horen dat jullie allemaal nog leven, geen verwondingen hebben opgelopen en niet zijn verdwaald!

En Yoran, heb je al een helm? ;-)

Liefs vanuit Duiven!

Ragna zei

SCHATJES WIJ ZIJN TROTS OP JULLIE! ZET M OP!

Liefs,
Laura & Ragna

Ineke zei

Ik heb een recept gevonden met Appie dat ik met je wil delen

Couscous met abrikoos en pruim
4 pers, bereiden 20 min

Ingrediënten

250 g couscous (pak 500 g, biologisch)
1 bakje pistachenoten (95 g)
40 g boter
1 el olijfolie extra vierge
4 pruimen, ontpit
1/2 beker hangop (a 500 ml)
6 gedroogde abrikozen
2 bolletjes Chinese stemgember (potje 240 g) fijngesneden
1/2 tl kaneel
1 el rietsuiker
1 limoen, schoongeboend
1/2 bakje munt (a 15 g), in reepjes
Bereiding
Bereiden
1. Doe de couscous in een pan en voeg de olie en 250 ml kokend water toe. Laat afgedekt 2 min. wellen. Zet de pan op laag vuur, voeg de boter toe en laat al roerend smelten. 2. Snijd de pruimen en abrikozen in dunne parten. Rooster de pistachenoten met 1 tl zout 3 min. in een koekenpan zonder olie of boter. Laat afkoelen op een bord. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. 3. Roer het limoenrasp en -sap, de kaneel en de suiker door de couscous. Voeg de pruimen, abrikozen, pistachenoten, munt en gember toe. Serveer met de hangop en eventueel wat honing. Lekker met gegrilde kipfilet en wortelsalade.

Je kunt ook andere noten of fruit gebruiken maar dit is wel erg lekker en makkelijk te maken
Gebruik 1 pak couscous voor jullie vieren en een klont bote

Hanneke je weet zei

Jullie zijn geweldig.
(haha, mijn woordverificatiecode is anschifi)